Al Nisa roept iedereen op om Anders te Kijken

minarIn 2015 heeft Al Nisa een documentaire gemaakt over islamofobie in Nederland. Steeds meer mensen staan met de ruggen naar elkaar toe en de aanslagen in Parijs hebben de situatie in rap tempo doen verergeren. Al Nisa heeft in het verleden getracht door middel van campagnes als ‘Echt Nederlands’ en ‘Kent u mij’ een aanzet te geven om Nederland te laten inzien dat we naar een inclusieve samenleving moeten. Middels de documentaire Anders Kijken wil Al Nisa het belang van het melden van incidenten benadrukken en discriminatie van moslims en andersgelovigen tegengaan.

Anno 2015 moet iedereen de vrijheid hebben om zichzelf te zijn, of het nou gaat om vrijheid van godsdienst, vrijheid van liefhebben wie je wilt of kleding dragen die jij prettig vindt. Door discriminatie ondervinden mensen velen problemen bij het vinden van werk, bij het volgen van een opleiding en voelen ze zich niet vrij rustig op straat te lopen. Al Nisa wil mensen verbinden en de samenleving op roepen om samen de strijd aan te gaan tegen discriminatie.

Samenleven is iets wat we met elkaar doen. Het gaat er hierbij om een klimaat te creëren waarbij iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn, zonder angst voor de ander. De documentaire is gemaakt door Broosdoc producties en mede mogelijk gemaakt door OSF.

Bron: Al Nisa

Geplaatst in: Nieuws

RSSReacties (0)

Trackback URL

Geef een reactie

Spelregels:
Voordat reacties worden geplaatst, worden ze getoetst aan de volgende criteria:
  1. Wees kritisch: Reageer inhoudelijk en niet op de persoon en onderbouw je reactie zoveel mogelijk met argumenten. Verwijs waar mogelijk naar concrete feiten en/of voorbeelden.
  2. Wees verfrissend: Geef vooral originele, frisse reacties die een nieuwe of andere kijk op het onderwerp geven. Wees kort (maximaal 400 woorden), krachtig en blijf bij het onderwerp (ontopic).
  3. Wees genuanceerd: Generaliseer niet waar dat niet past. Vermijd zwart-wit voorstellingen en wij-zij denken. Discriminerende, beledigende en (be)dreigende uitingen zijn niet toegestaan.

Current month ye@r day *

  • Advertentie