Nieuwemoskee Live

Stichting Nieuwemoskee Live heeft als doel om vernieuwende, kritische uitwisselingen in en rondom de moslimgemeenschap in Nederland te organiseren. NM Live wil (zelf)reflectie en maatschappelijke betrokkenheid onder (jonge) moslims stimuleren. Daarnaast richten onze activiteiten zich op iedereen die zich professioneel of persoonlijk bezighoudt met vraagstukken rond islam, moslims en de Nederlandse samenleving. NM Live werkt samen met de website Nieuwemoskee.nl, maar opereert zelfstandig.

Het bestuur bestaat uit Karima El Harchaui (voorzitter), Lilia Bani (penningmeester), Jennifer van Werkhoven (secretaris) en Shiraz Mahawat Khan (bestuurslid). De praktische uitvoering van de activiteiten wordt verzorgd door een Kerngroep, die bestaat uit een coördinator (Amina Sebbar), projectleiders en een afgevaardigde uit het bestuur.
Activiteiten 2015

‘Kleur&Kracht’
Op 19 september vond in Venray het evenement ‘Kleur & Kracht’ plaats voor vrouwen die zich betrokken voelen bij de multiculturele samenleving. Een evenement voor ontmoeting, verbinding, empowerment en ondernemerschap waar een aantal van de vele verschillende kleuren waar onze samenleving uit bestaat, aan deelnamen. Lees hier het verslag.

Activiteiten 2014

‘Mooie Praatjes’
Het thema van de bijeenkomsten ‘Mooie Praatjes’ was empowerment en identiteitsbewustwording. Er vonden twee sessies plaats op 12 december in Venray. Ze werden georganiseerd in samenwerking met het Raayland College en de Stichting Islamistisch Centrum Venray. Het verslag van deze bijeenkomsten leest u via de volgende link Mooie Praatjes verslag.

Vooroordelen hebben we allemaal
Op 26 januari 2014 vond in Venray een minisymposium met boekpresentatie plaats. Dit was georganiseerd door Buro Prinor in samenwerking met Stichting Nieuwemoskee Live en Moslimvrouwenorganisatie Al Nisa. Lees via de volgende link Vooroordelen hebben we allemaal het verslag. Enkele foto’s staan op http://www.prinor.nl/Fotogalerij/

Activiteiten 2013
Op 7 juni organiseerde Stichting Nieuwemoskee Live de jongerenmeeting ‘Acceptatie door Confrontatie’  in Venlo in samenwerking het Provinciaal Platform Minderheden (PPM) en het Blariacumcollege Venlo. Klik op de volgende link Jongerenmeeting verslag NML voor het verslag. Alle foto’s staan op de site van het PPM http://www.ppmlimburg.nl/limburg/activiteiten/jongerenmeeting_7_juni_2013.html.

Activiteiten 2012
NM Live won in 2011 de Kerk en Wereld Jongerenprijs. Met het aan de prijs verbonden geldbedrag organiseerde NM Live in mei 2012 de culturele Jongerendag Acceptatie door Confrontatie. Klik hier voor het verslag.

Activiteiten 2011
In ons startjaar 2011 werden vier live-bijeenkomsten georganiseerd. Op 23 juni was er Overdracht 2.0, i.s.m. The Center for Science and Values van Tilburg University. Op 6 oktober was NM Live te gast bij De Nieuwe Liefde met Gedroomde Samenleving. De op die avond voorgedragen columns van Efza Beria Üstüner en Désanne van Brederode zijn op deze website te lezen onder de rubriek Verdieping. Op 12 oktober organiseerden de Hogeschool Utrecht en NM Live de studie- en discussiebijeenkomst De rol van Sociale Media tijdens de ‘Arabische Lente’. Op 17 december vond de bijeenkomst Religie en humor? plaats, i.s.m. het team van de website Nieuwemoskee.nl.

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van NM Live? Stuur dan een e-mail aan live@nieuwemoskee.nl met je naam en e-mailadres. Wij sturen je dan de aankondigingen van onze activiteiten.

  • Advertentie